måndag 29 december 2014

Nilens källa.


Idag har vi tagit vår lilla minibuss och dragit österut till staden Jinja. Detta är staden där Nilens källa finns. Victoriasjön är källan och det är här sjön övergår i floden. Färden har gått genom theplantager och regnskogsreservat på den riktigt bra vägen. 

6 kommentarer:

  1. Spännande! Fast ni har det bestämt lite bekvämare än Stanley, Livingstone m.fl. som gick till fots, utan banade vägar... För övrigt tror ni får läsa på lite mer om det där med Nilens källa/källor. Min källa, Google, påstår att det finns många tillflöden till Viktoriasjön, varav den längsta (Kagerafloden) sträcker sig 690 km innan den når sjön. Ni får väl forska vidare och komma hem med nya rön! Lycka till på er fortsatta färd!

    SvaraRadera
  2. Så fantastiskt härligt ni ser ut att ha det! Avis här hemma i Hunseberg där vattnet frusit och toaletten möglat.. Kram!

    SvaraRadera
  3. Härligt att följa er. Hälsa Jackie, Felly och alla de andra. Kramar Andreas

    SvaraRadera
  4. Vilka spännande och härliga "äventyr"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Vad är det för en minibuss ni åker i? Hur många får man plats i den 14-15 st som ni är på kortet? Är det som att åka "matata"?
    Var det ingen av er som blev frestad att forsränna på Nilen? Ni missade i så fall en fantastisk upplevelse.
    Kramar Ulla o Kenneth

    SvaraRadera
  5. Usch vad trist med fruset vatten och mögel i Hunseberg!!!
    Här har det varit riktigt varmt de senaste dagarna men vädret växlar så svalt och skönt emellanåt. Känns som en bra mix hittills!
    Pappa! Sorgligt nog finns inte era fall i Bujagali kvar.... En stor kraftdamm har byggts som gjort att fallen försvunnit. Kände inte alls igen mig när vi kom dit....
    Vi har turen att kunna åka runt i Jajja Fellys minibuss som tar 15 personer. Sen används annars för att hämta skolbarn när terminerna är igång. Har också tillgång till hennes chaufför Henry så ungefär sim att åka Matatu men betydligt enklare och inte alls lika mycket väntan eftersom Henry är punktlig!
    Andreas! Alla hälsar här och Jackie vill besöka oss i Sverige så bara att börja förbereda ;-)

    SvaraRadera
  6. Pappa Sven! Vi var alla förvånade att det som beskrivs som Source of the Nile var en damm vid Viktoriasjöns utlopp. Frej hade föreställt sig en oas i öknen och Selma typ en brunn med heligt vatten i en grotta. Jag hade tänkt mig porlande bäck i bergstrakter med djungel :-). Kram Ellen

    SvaraRadera