lördag 27 december 2014

Zoo i Entebbe

Imorse packade vi Minibussen och for mot Zoo i Entebbe! Utfartstrafiken var riklig så vi hann iaktta mycket av vardagslivet. Vi har kommit fram till att ugandierna kör mycket moped och att de ofta åker två-tre personer tillsammans på den. Dessutom är det enbart den som sitter längst fram som har hjälm men det är lika vanligt att hjälmen hänger på styret.....
En annan sak vi noterat på färden mot Entebbe är att invånarna är mycket duktiga på att transportera saker på cykel. Soffor, timmerstockar och annat far fram på pakethållarna. Många bär också på huvudet och det vi idag sett är många kvinnor som bär bananer.
Väl framme på Zoo behövde vi fylla på energiförråden. Vi hade köpt med oss nybakade Chapati (liknar tortillabröd) och Samosas (som piroger) med kött eller ärtor & blomkål . Detta intogs i vår suveräna buss som blivit som vårt andra hem! 
Så var det äntligen dags att kliva in bland djuren! Vi såg lösa zebror och en gammal elefant, lejon och hos aporna roade vi oss en lång stund. Dagens höjdpunkt i dubbel bemärkelse var dock kamelridningen! 
Här rider Klara, kusin Ethan, Embla och Karl. Även Selma och kusinerna Krista och Keyla red.
Nu chillar vi hemma i lägenheterna och njuter av kaffe och mango som vi köpte längs vägen. 
Känns som om vi kommit in i lunken här i Kampala och njuter till fullo av livet! Kramar från Tina & Co 

5 kommentarer:

  1. Åh vad gott det ser ut med all frukt ! Spännande med djurpark, minibuss ja allting ! Många kramar fr Linköping där vi just nu har massor av snö o 16-
    Hälsa alla & njut ❤️

    SvaraRadera
  2. Det blir inget nyval i Sverige! Men det visste ni förstås redan. Skönt, särskilt för oss som annars skulle fått lägga mycket tid på kampanjen. Det löste sig alltså, trots att ni är borta och roar er med mangos och poolbad och kamelridning. Carpe diem!!

    SvaraRadera
  3. Verkar som ni har det härligt och det gläder oss!
    Kram Ulla o Kenneth

    SvaraRadera
  4. Hallå därnere! Idag har vi parkerat bilar, sopat snö och sprungit runt och gjort fotspår!

    SvaraRadera
  5. Tack Eva! Skönt ha hemmafixare sim håller ställningarna :-) Kram Sofia

    SvaraRadera