lördag 3 januari 2015

Besök i Herberts släkts by.


Idag tog Jajja Fellie med oss till den by där Herberts pappa kommer ifrån. På vägen dit gjordes inköp av allehanda basmatvaror såsom ris, majsmjöl, bönor och socker. Väl framme i byn blev vi mottagna av en faster till Herbert. 
Hon hade förberett vårt besök med att lägga ut bastmattor under gårdens vårdträd, ett stort mangoträd. Det var en fridfull plats där människor säkert suttit i många generationer. 
Återigen fick vi ett exempel på hur våra barn inte behöver ett gemensamt språk för att få kontakt. Karl hade med sig en boll och snart pågick en fotbollsmatch med gårdens alla barn. 
Vår värdinna hade under tiden försvunnit in i sitt hus och snart dukades det fram lunch: ris, nötkött, bönor och Chapati. Som vanligt jättegott men denna Chapati var den absolut bästa hittills. 
Efter maten en liten tupplur alltmedan gårdens barn vågade sig fram mer och mer för att ta en närmare titt på "Muzungis".
Innan vi till sist åkte hemåt fick barnen lördagsgodis i form av bitar av sockerrör, jättegott tyckte även jag. En mycket härlig dag på en härlig plats med många glada gästfria människor! /Jerker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar